Wij streven naar duurzame groei

MENSEN MAKEN HET VERSCHIL

Duurzame groei van onze mensen

Iedereen heeft zijn eigen talenten, ambities en doelen. Medewerkers krijgen bij ons volop mogelijkheden om zelf sturing te geven aan hun loopbaan en we doen er alles aan om hen te ondersteunen. Onze eigen Plantify Academy stelt medewerkers in staat om zichzelf te blijven ontwikkelen op het gebied van leiderschap en vakkennis. Maar ook met een training of cursus op maat, zoals een leerprogramma voor jonge talenten. Want als onze mensen groeien, groeien wij ook!

Maak kennis met onze bedrijfscultuur
KLANTEN EN LEVERANCIERS

Duurzame groei van onze relaties

We bouwen aan langetermijnrelaties met klanten en leveranciers om voor hen en voor ons duurzame groei te realiseren. Samen met onze partners creëren we een plantenassortiment dat aansluit bij de winkelformule en de wensen van de consument. We zorgen voor een tijdige en volledige levering tegen de laagste ketenkosten. Zo helpen we onze klanten om met planten zowel hun onderscheidend vermogen als rendement te verbeteren.

Lees hier de verhalen van onze klanten

Royal Lemkes
in groene getallen

  • CO2-reductie
  • Groene stroom opwekken
  • Papier recycling
  • Plastic verminderen
Duurzaamheidsthema’s

Duurzame groei van onze wereld

Ondanks dat planten de wereld mooier en groener maken, heeft onze sector op het gebied van duurzaamheid nog veel te doen. CO2-uitstoot, chemische middelen, plastic: het kan en moet beter. Daar werken we hard aan. Royal Lemkes neemt hierbij de rol van voortrekker op zich.

We willen de hele keten, van kweker tot consument, verduurzamen. Dat doen we door samen te werken, door alle partners en zelfs concurrenten met elkaar in contact te brengen, en door kennis te delen. Als voortrekker in de sector ondersteunen we de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties en hebben ze verankerd in zes ambities: onze duurzaamheidsthema’s.

Onze 6
duurzaamheidsthema's

  • 1. Biodiversiteit
  • 2. Klimaat
  • 3. Grondstoffen
  • 4. Arbeidsomstandigheden in de keten
  • 5. Maatschappij
  • 6. Medewerkers

1. Biodiversiteit

Onze bijdrage aan SDG’s 12, 13 en 15

91 procent van wat we inkopen en verhandelen is duurzaam. Duurzaam betekent: Good Agricultural Practice (GAP)-gecertificeerd en zowel GAP als Global Social Compliance Programme (GSCP)-gecertificeerd in risicolanden.

Samen bereik je meer dan alleen. Daarom hebben we samen met andere bedrijven in onze branche en Royal Flora Holland het manifest Samen Duurzaamheid en Transparantie versnellen ondertekend.

 

2. Klimaat

Onze bijdrage aan SDG 13

Royal Lemkes heeft als missie Duurzame Groei. In dat kader streven we onder andere naar het reduceren van de negatieve impact op het klimaat. Vanaf 2012 is hard gewerkt aan het terugdringen van de CO2-uitstoot van de eigen activiteiten. Ons pand is uitgerust met 4.000 zonnepanelen, ledverlichting, warmtepompen en een batterijcontainer. Ook richten we ons op het beperken van de impact van reizen en automobiliteit. Zo is het leasebeleid aangepast en kunnen medewerkers vanaf 2020 alleen volledig elektrische auto’s kiezen als nieuwe leaseauto.

CO2-compensatie
Het restant aan CO2 -uitstoot wordt gecompenseerd in samenwerking FairClimateFund. Dit doen wij met een biogas project in India (India – Schoon koken op biogas). Sinds 2019 compenseert Royal Lemkes zowel het zakelijk verkeer als het resterende gas- en lichtverbruik, waardoor we energieneutraal opereren.

We leveren zonne-energie aan onze medewerkers

3. GRONDSTOFFEN

Onze bijdrage aan SDG’s 12 en 14

Reductie van plasticgebruik in de sierteeltketen: verminderen van plastic, recycling of hergebruik van verpakkingen en hernieuwen. Samen met onze concullega Van Dijk Flora nemen we deel aan de pilot Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof (KVG).

In deze pilot onderzoeken we de mogelijkheden voor het gebruik van gerecycled huishoudelijk kunststof afval in verpakkingsmaterialen voor de sierteeltsector. Bovendien zijn we in gesprek met een drietal klanten over pilotprojecten om plastic te reduceren.

4. Arbeidsomstandig- heden in de keten

Onze bijdrage aan SDG’s 1 en 8

Goede arbeidsomstandigheden in binnen- en buitenland vormen een belangrijke pijler onder ons inkoopbeleid. Onze inkopers krijgen een zogenaamde ‘buyer’s checklist’ mee wanneer zij leveranciers bezoeken, wat de bewustwording vergroot.

Ook bij onze klanten zien we dit thema meer aandacht krijgen: zij vragen steeds vaker om certificeringen als GRAPS, BSCI en Sedex.

5. Maatschappij

Onze bijdrage aan SDG’s 3, 6 en 9

Via de Royal Lemkes Foundation ondersteunen we maatschappelijke projecten, bijvoorbeeld Stichting Waterpas en de Plastic Soup Foundation. Die laatste organisatie strijdt tegen het plastic afval dat onze zeeën en oceanen bedreigt.

Daarnaast werken we samen met de sociale werkplaats DSW zodat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gewoon kunnen meedraaien in de maatschappij en doneren we onverkochte planten aan tehuizen en voedselbanken.

Lees meer over de Royal Lemkes Foundation

6. Medewerkers

Onze bijdrage aan SDG’s 1 en 8

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich verbonden voelen met elkaar en met ons mooie bedrijf. Ons gehele hr-beleid is erop gericht om mensen duurzaam te laten groeien. Dit doen we door cursussen en leerprogramma’s aan te bieden, maar ook door een open cultuur te creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Want alleen door jezelf te zijn, kun je iedere dag verbeteren en bereiken we samen het maximale voor onze klanten. En voor de wereld om ons heen.

 

Lees meer over onze bedrijfscultuur