Wij streven naar duurzame groei

MENSEN MAKEN HET VERSCHIL

Duurzame groei van onze mensen

Iedereen heeft zijn eigen talenten, ambities en doelen. Medewerkers krijgen bij ons volop mogelijkheden om zelf sturing te geven aan hun loopbaan en we doen er alles aan om hen te ondersteunen. Onze eigen Plantify Academy stelt medewerkers in staat om zichzelf te blijven ontwikkelen op het gebied van leiderschap en vakkennis. Maar ook met een training of cursus op maat, zoals een leerprogramma voor jonge talenten. Want als onze mensen groeien, groeien wij ook!

Maak kennis met onze bedrijfscultuur
KLANTEN EN LEVERANCIERS

Duurzame groei van onze relaties

We bouwen aan langetermijnrelaties met klanten en leveranciers om voor hen en voor ons duurzame groei te realiseren. Samen met onze partners creëren we een plantenassortiment dat aansluit bij de winkelformule en de wensen van de consument. We zorgen voor een tijdige en volledige levering tegen de laagste ketenkosten. Zo helpen we onze klanten om met planten zowel hun onderscheidend vermogen als rendement te verbeteren.

Lees hier de verhalen van onze klanten
Duurzaamheidsthema’s

Duurzame groei van onze wereld

Ondanks dat planten de wereld mooier en groener maken, heeft onze sector op het gebied van duurzaamheid nog veel te doen. CO2-uitstoot, chemische middelen, plastic: het kan en moet beter. Daar werken we hard aan. Royal Lemkes neemt hierbij de rol van voortrekker op zich.

We willen de hele keten, van kweker tot consument, verduurzamen. Dat doen we door samen te werken, door alle partners en zelfs concurrenten met elkaar in contact te brengen, en door kennis te delen. Als voortrekker in de sector ondersteunen we de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties en hebben ze verankerd in zes ambities: onze duurzaamheidsthema’s.

Bovendien hebben we eind 2020 onze duurzame ambities voor de komende tien jaar verder aangescherpt:

Onze droom voor 2030
– Twee keer zoveel planten verkopen als in 2020: van 125 miljoen naar 250 miljoen
– Positive Plants’: de planten leveren een positieve bijdrage aan milieu en mens

Onze droom voor 2030

Onze 6
duurzaamheidsthema's

  • 1. Klimaat
  • 2. Biodiversiteit
  • 3. Grondstoffen
  • 4. Arbeidsomstandigheden in de keten
  • 5. Maatschappij
  • 6. Medewerkers

1. Klimaat

Onze bijdrage aan SDG 13

De keten verduurzamen lukt alleen als ketenpartijen samenwerken en met elkaar verantwoordelijkheid nemen. Door de klimaatimpact van onze producten in kaart te brengen, ontstaat inzicht in de reductiekansen.

In 2021 was onze eigen bedrijfsvoering volledig klimaatneutraal.

Ons wagenpark is 50% elektrisch en we hebben geen dieselvoertuigen meer. Voor nieuwe leaseauto’s geldt electric only en er zijn nu 14 dubbele laadpalen beschikbaar.

Ons gas en licht, het wagenpark, zakenreizen en onze verpakkingsmaterialen zijn nog niet klimaatneutraal. Deze CO2-uitstoot compenseren we via het FairClimateFund.

Ons doel voor 2022 is dat alle transporteurs waarmee we samenwerken hun CO2-voetafdruk meten.

Met 50 kwekers berekenden we hun klimaatvoetafdruk en organiseerden we Footprint Fridays om de impact verder te verlagen op weg naar ‘positive plants’ in 2030.

Footprint Friday

2. Biodiversiteit

Onze bijdrage aan SDG’s 12, 13 en 14

Het percentage sustainable sourced products steeg dit jaar naar 93 procent. Daarmee is het FSI-target (Floriculture Sustainability Initiative) van 90 procent duurzaam verhandeld product ruim behaald.

Met Tuinbranche Nederland, en in samenwerking met Natuur en Milieu, werken we aan reductie van gewasbeschermings-middelen en voeren we jaarlijks residumonitoring uit.

We verkochten dit jaar 372.500 meer biologische producten dan in 2019.

3. GRONDSTOFFEN

Onze bijdrage aan SDG’s 12

Royal Lemkes streeft ernaar om in 2030 volledig circulair te zijn. In een circulaire economie is de kringloop van grondstoffen gesloten: onderdelen en producten verliezen hun waarde zo min mogelijk en worden zoveel mogelijk hergebruikt.

Ons doel is 10% plasticreductie per jaar en 50% plasticreductie in 2025 ten opzichte van 2020, met als droom meermalige plantentrays in 2030.

4. Arbeidsomstandig- heden in de keten

Onze bijdrage aan SDG’s 1 en 8

In juli 2019 ondertekende Royal Lemkes het IMVO-convenant Sierteeltsector en sindsdien nemen we actief deel aan verschillende werkgroepen. De werkgroepen ontwikkelen plannen van aanpak voor leefbaar loon, impact van gewasbeschermingsmiddelen, klimaatverandering en due diligence.

5. Maatschappij

Onze bijdrage aan SDG’s 3, 6 en 9

Via de Royal Lemkes Foundation ondersteunen we maatschappelijke projecten, bijvoorbeeld Stichting Waterpas en de Plastic Soup Foundation. Die laatste organisatie strijdt tegen het plastic afval dat onze zeeën en oceanen bedreigt.

Daarnaast werken we samen met de sociale werkplaats DSW zodat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gewoon kunnen meedraaien in de maatschappij en doneren we onverkochte planten aan tehuizen en voedselbanken.

Lees meer over de Royal Lemkes Foundation

6. Medewerkers

Onze bijdrage aan SDG’s 1 en 8

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich verbonden voelen met elkaar en met ons mooie bedrijf. Ons gehele hr-beleid is erop gericht om mensen duurzaam te laten groeien. Dit doen we door cursussen en leerprogramma’s aan te bieden, maar ook door een open cultuur te creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Want alleen door jezelf te zijn, kun je iedere dag verbeteren en bereiken we samen het maximale voor onze klanten. En voor de wereld om ons heen.

 

Lees meer over onze bedrijfscultuur