Royal Lemkes heeft een groen hart

Over Royal Lemkes

Planten Service Partner

Bij Royal Lemkes geloven we met heel ons groene hart in planten. Al sinds 1882. Begonnen als kweker zijn we uitgegroeid tot dé plantenservicepartner van grote retailers in heel Europa: tuincentra, bouwmarkten, supermarkten en woonwinkels verspreid over 34 landen.

Wij kopen de juiste planten in bij onze kwekers en zorgen ervoor dat het assortiment en de presentatie naadloos aansluiten bij de laatste trends en de wensen van consumenten. Dankzij onze datagestuurde werkwijze slagen we er steeds weer in om onze planten op tijd, volgens afspraak en tegen de laagste ketenkosten te leveren.

Bekijk hier onze diensten
Onze positionering

Waar staan we voor?

 • Onze roots: Royal Lemkes heeft een groen hart.
 • Onze visie: We geloven in planten. Planten bieden een beter leven, een vitale  business en ze leveren een duurzame bijdrage aan een groenere wereld.
 • Onze missie: Bij alles wat we ondernemen streven we naar duurzame groei: van onze mensen, van onze relaties, van onze gezamenlijke business en van de wereld om ons heen.

Dit hebben we samengevat met behulp van een gloednieuw woord: Let’s plantify® the future. Together. Wat dat betekent, Plantify®? Dit: met planten een fijn leven, een vitale business en een mooiere wereld creëren.

Lees meer over onze missie
Onze visie

Wij geloven in planten

We hoeven je waarschijnlijk niet te uit te leggen hoe belangrijk planten zijn. Ze nemen CO2 op uit de atmosfeer en zorgen voor de zuurstof die wij ademen. Ze filteren de lucht en verhogen de biodiversiteit. Ze zijn rustgevend. En niet onbelangrijk: ze zijn gewoon ontzettend mooi.

Planten zorgen letterlijk en figuurlijk voor een groenere wereld. Dat is van niet te onderschatten belang, want we hebben de aarde in bruikleen van onze kinderen en kleinkinderen en de generaties na hen. Maar er is nog een reden waarom we in planten geloven.

Voor de grote retailers die we tot onze klantenkring mogen rekenen, zijn planten namelijk een belangrijke manier om zich van de concurrentie te onderscheiden en het rendement te verhogen.

Onze missie

Wij streven naar duurzame groei

 • Van onze mensen. Wij geloven dat mensen het verschil maken. Wij zijn trots op de passie en expertise van onze mensen en helpen hen om zichzelf te blijven ontwikkelen.
 • Van onze relaties. We bouwen aan langetermijnrelaties met klanten en leveranciers om voor hen en voor ons duurzame groei te realiseren.
 • Van onze business. We geloven dat als onze mensen groeien, onze business vanzelf groeit.
 • Van onze wereld. We willen actief bijdragen aan een groenere en socialere wereld.
Lees meer over onze missie

Royal Lemkes
met cijfers

 • Omzet miljoen
  275
 • Landen in Europa
  31
 • Winkels
  3100
 • Medewerkers
  266
 • Klanten
  14
1882
H.J. Lemkes start kwekerij

START KWEKERIJ

H.J. Lemkes volgde zijn opleiding tot hovenier aan Paleis Het Loo
In 1882 richtte hij de familiekwekerij op in Alphen aan den Rijn

1925
Start handelskwekerij

Start handelskwekerij

Van kwekerij naar handelskwekerij
In dit jaar vond ook het eerste export per trein plaats

1982
100-jarig bestaan: Predicaat Koninklijk

100-JARIG BESTAAN

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan wordt het Predicaat Koninklijk toegekend

1998
Transformatie naar logistiek servicepartner, nieuw pand in Bleiswijk

VAN KWEKER NAAR LOGISTIEK SERVICEPARTNER

Het bedrijf transformeert van kwekerij naar logistiek servicepartner: de tussenschakel tussen kwekers en grootschalige retailers
Het nieuwe pand in Bleiswijk wordt betrokken

2007
Overname door Cees van der Meij: ontstaan Royal Lemkes Groep

OVERNAME DOOR CEES VAN DER MEIJ

Cees van der Meij neemt het bedrijf over, waarmee de Royal Lemkes Groep een feit is

2012
Start verduurzaming met installatie van grootste zonnepanelen dak van Nederland

GROOTSTE ZONNEPANELENDAK VAN NEDERLAND

Royal Lemkes start met verduurzaming en installeert het dan grootste zonnepanelendak van Nederland

2018
Tuinbouw Ondernemers Prijs

TUINBOUW ONDERNEMERSPRIJS

De prestigieuze Tuinbouw Ondernemersprijs wordt toegekend aan Royal Lemkes vanwege het ambassadeurschap voor de sierteeltsector

2022
140-jarig bestaan: Royal Roots

140-JARIG BESTAAN

Ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan
vieren we onze Royal Roots.

Royal Lemkes
Care & Share

De aarde geeft en wij geven terug

We hebben de aarde in bruikleen van de generaties na ons, en willen er daarom zo goed mogelijk voor zorgen. Met dit uitgangspunt is Care & Share gestart. We zetten ons voor een socialere, gezondere en groenere samenleving.
Voor nu en later.

Met Care & Share ondersteunen we mensen en bedrijven die creatieve oplossingen en slimme innovaties ontwikkelen voor een duurzame toekomst in binnen- en buitenland. En steunen we initiatieven die mensen helpen groeien en gemeenschappen samenbrengen. Wil jij hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Plantify Partners Europe

Netwerk van familiebedrijven 

Royal Lemkes is een dochteronderneming van Plantify Partners Europe (PPE), een Europees netwerk van familiebedrijven die handelen in planten. Plantify Partners werken samen om hun bedrijf, hun medewerkers, hun klanten en hun businesspartners duurzaam te laten groeien. Ze delen drie belangrijke waarden: samen ondernemen, samen groeien en samen een betere wereld creëren. PPE is in 2020 opgericht met Royal Lemkes en het Belgische Floréac als eerste Plantify Partners.

Lees meer over PPE

Green Sparkle Europe

Rentmeesterschap 

Plantify Partners Europe is eigendom van Green Sparkle, het familierentmeesterfonds voor de aarde van Cees van der Meij. Green Sparkle is een groeiplek voor duurzame ondernemers en creatieve geesten die het verlangen hebben om het anders te doen. Die een positief verschil willen maken met drie belangrijke kernwaarden: Growing Green, Growing Talent en Growing Change.

 

Lees meer over Green Sparkle