Royal Lemkes heeft een groen hart

Over Royal Lemkes

Planten Service Partner

Bij Royal Lemkes geloven we met heel ons groene hart in planten. Al sinds 1882. Begonnen als kweker zijn we uitgegroeid tot dé plantenservicepartner van grote retailers in heel Europa: tuincentra, bouwmarkten, supermarkten en woonwinkels verspreid over 34 landen.

Wij kopen de juiste planten in bij onze kwekers en zorgen ervoor dat het assortiment en de presentatie naadloos aansluiten bij de laatste trends en de wensen van consumenten. Dankzij onze datagestuurde werkwijze slagen we er steeds weer in om onze planten op tijd, volgens afspraak en tegen de laagste ketenkosten te leveren.

Bekijk hier onze diensten
Onze positionering

Waar staan we voor?

 • Onze roots: Royal Lemkes heeft een groen hart.
 • Onze visie: We geloven in planten. Planten bieden een beter leven, een vitale  business en ze leveren een duurzame bijdrage aan een groenere wereld.
 • Onze missie: Bij alles wat we ondernemen streven we naar duurzame groei: van onze mensen, van onze relaties, van onze gezamenlijke business en van de wereld om ons heen.

Dit hebben we samengevat met behulp van een gloednieuw woord: Let’s plantify® the future. Together. Wat dat betekent, Plantify®? Dit: met planten een fijn leven, een vitale business en een mooiere wereld creëren.

Lees meer over onze missie
Onze visie

Wij geloven in planten

We hoeven je waarschijnlijk niet te uit te leggen hoe belangrijk planten zijn. Ze nemen CO2 op uit de atmosfeer en zorgen voor de zuurstof die wij ademen. Ze filteren de lucht en verhogen de biodiversiteit. Ze zijn rustgevend. En niet onbelangrijk: ze zijn gewoon ontzettend mooi.

Planten zorgen letterlijk en figuurlijk voor een groenere wereld. Dat is van niet te onderschatten belang, want we hebben de aarde in bruikleen van onze kinderen en kleinkinderen en de generaties na hen. Maar er is nog een reden waarom we in planten geloven.

Voor de grote retailers die we tot onze klantenkring mogen rekenen, zijn planten namelijk een belangrijke manier om zich van de concurrentie te onderscheiden en het rendement te verhogen.

Onze missie

Wij streven naar duurzame groei

 • Van onze mensen. Wij geloven dat mensen het verschil maken. Wij zijn trots op de passie en expertise van onze mensen en helpen hen om zichzelf te blijven ontwikkelen.
 • Van onze relaties. We bouwen aan langetermijnrelaties met klanten en leveranciers om voor hen en voor ons duurzame groei te realiseren.
 • Van onze business. We geloven dat als onze mensen groeien, onze business vanzelf groeit.
 • Van onze wereld. We willen actief bijdragen aan een groenere en socialere wereld.
Lees meer over onze missie

Royal Lemkes
met cijfers

 • Omzet miljoen
  279
 • Landen in Europa
  34
 • Winkels
  2523
 • Medewerkers
  240
 • Klanten
  12
1882
H.J. Lemkes start kwekerij

START KWEKERIJ

H.J. Lemkes volgde zijn opleiding tot hovenier aan Paleis Het Loo
In 1882 richtte hij de familiekwekerij op in Alphen aan den Rijn

1925
Start handelskwekerij

Start handelskwekerij

Van kwekerij naar handelskwekerij
In dit jaar vond ook het eerste export per trein plaats

1933
Varen en Hortensia kwekerij en export

VARENS EN HORTENSIA’S

Lemkes begint met het kweken en exporteren van varens en hortensia’s

1982
100-jarig bestaan: Predicaat Koninklijk

100-JARIG BESTAAN

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan wordt het Predicaat Koninklijk toegekend

1998
Transformatie naar logistiek servicepartner, nieuw pand in Bleiswijk

VAN KWEKER NAAR LOGISTIEK SERVICEPARTNER

Het bedrijf transformeert van kwekerij naar logistiek servicepartner: de tussenschakel tussen kwekers en grootschalige retailers
Het nieuwe pand in Bleiswijk wordt betrokken

2007
Overname door Cees van der Meij: ontstaan Royal Lemkes Groep

OVERNAME DOOR CEES VAN DER MEIJ

Cees van der Meij neemt het bedrijf over, waarmee de Royal Lemkes Groep een feit is

2012
Start verduurzaming met installatie van grootste zonnepanelen dak van Nederland

GROOTSTE ZONNEPANELENDAK VAN NEDERLAND

Royal Lemkes start met verduurzaming en installeert het dan grootste zonnepanelendak van Nederland

2018
Tuinbouw Ondernemers Prijs

TUINBOUW ONDERNEMERSPRIJS

De prestigieuze Tuinbouw Ondernemersprijs wordt toegekend aan Royal Lemkes vanwege het ambassadeurschap voor de sierteeltsector

Royal Lemkes Foundation

Delen is vermenigvuldigen

We hebben de aarde in bruikleen van de generaties na ons, en willen er daarom zo goed mogelijk voor zorgen. Met dit uitgangspunt zijn we in 2017 de Royal Lemkes Foundation gestart: een stichting die zich inzet voor een socialere, groenere samenleving.

We richten ons op het verbeteren van de leefomgeving en arbeidsomstandigheden in binnen- en buitenland. Bijvoorbeeld door onze kennis van land- en tuinbouw gratis ter beschikking te stellen, of door het verlenen van microkredieten.

Lees meer over de Foundation

Green Sparkle

Rentmeesterschap 

Royal Lemkes is onderdeel van Green Sparkle, het familierentmeesterfonds van onze eigenaar Cees van der Meij. Deze organisatie is een groeiplek voor duurzame ondernemers en creatieve geesten die het verlangen hebben om het anders te doen. Die een positief verschil willen maken met drie belangrijke kernwaarden: Growing Green, Growing Talent en Growing Change. Samen duurzaam ondernemen, samen groeien en samen een betere wereld creëren.

Meer informatie