27 november  •

AEO (Authorised Economic Operator) certificaat ontvangen

Op woensdag  27 november hebben wij het AEO-certificaat ontvangen. Het betreft de gecombineerde vergunning ‘AEO douane en veiligheid’. Met dit certificaat op zak krijgt Royal Lemkes bij eventuele controles voorrang en is er snellere afwikkeling mogelijk. Het is daarnaast een erkenning van de veiligheidscertificering door andere landen, ook buiten de Europese Unie.

Uitreiking AEO-certificaat

De veiligheid en controles binnen het internationale handelsverkeer worden steeds verder aangescherpt. Veiligheidseisen worden steeds strenger en bedrijven moeten hierop anticiperen. De AEO status leidt tot minder fysieke- en documentcontroles, waardoor de afhandeling van de procedures sneller verloopt. Michael van Eijk, Manager Operations: “We zijn bijzonder trots dat we dit certificaat hebben mogen ontvangen en het onderstreept onze transparante werkwijze. We hebben onze bedrijfsprocessen zorgvuldig gescreend en de nodige maatregelen genomen om aan de eisen van deze vergunning te voldoen. De AEO status draagt bij aan een nog betere samenwerking met onze partners en helpt ons de veranderingen rond een Brexit te vereenvoudigen.”

Michael van Eijk ontvangt certificaat

Over de AEO certificering

Bij een AEO-certificaat geldt als uitgangspunt het vertrouwen van de douane in de organisatie, gebaseerd op het verleden en op de eigen verantwoordelijkheid van het bedrijf. Het certificaat beslaat de gehele logistieke keten, gericht op veilig goederenvervoer.