13 april  •

Interview met onze trainee Stefanie Langelaan

In 2020 startte Stefanie Langelaan (links op de foto) samen met 2 anderen het Commercieel Traineeship. In dit interview vertelt zij meer over haar keuze voor dit traineeship, haar ervaringen en verwachtingen voor de komende periode.

Wat is jouw studieachtergrond?

Na mijn bachelor Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen op de Wageningen Universiteit heb ik Marketing Management gestudeerd bij Tilburg University.  

Hoe kwam je hier terecht?

Van kleins af aan was ik al te vinden tussen de bloemen en planten in het bedrijf van mijn ouders. Ik had altijd in mijn hoofd dat ik ook in deze sector aan de slag zou willen gaan, werken tussen de bloemen en planten vind ik te gek. Toen vertelde een kennis mij over Royal Lemkes. Na een bezoekje op de website wist ik direct: dit is wat ik zoek! Op dat moment stond de vacature voor het Commercieel Traineeship open. Een mooie kans om zo meer te leren over de sector en mezelf te ontwikkelen binnen verschillende functies en teams in dit bedrijf!

Waarom heb je voor een traineeship bij Royal Lemkes gekozen?

Vanaf het eerste moment dat ik bij Royal Lemkes naar binnen liep had ik een positief gevoel. Veel enthousiaste mensen, een warm welkom en ik merkte meteen dat Royal Lemkes letterlijk én figuurlijk een groene werkomgeving biedt. Het bedrijf staat vol planten en we hebben een oude kas waarin vergaderd wordt. Daarnaast staat duurzaamheid en persoonlijke ontwikkelinG echt centraal. Dit sprak mij erg aan!

Stefanie trainee

Wat kun je ons vertellen over het traineeship?

In het traineeship van 2 jaar werk je op drie verschillende plekken. De eerste 2 maanden was er tijd om kennis te maken met collega’s uit verschillende teams. Samen met de twee andere trainees die tegelijk met mij startte kregen we daarnaast een opdracht om het proces van Royal Lemkes in kaart te brengen. Welke stappen worden doorlopen om de plant van de kweker bij de retailer te krijgen, en welke rol speelt Royal Lemkes hierin? In de verschillende functies die je daarna krijgt, leer je alles over de afdelingen en de processen in het bedrijf. Daarnaast is er veel ruimte om je eigen ideeën hierin toe te passen en na te denken hoe we ook anders te werk kunnen gaan en we processen kunnen verbeteren.

Kun je meer vertellen over de gedane projecten binnen het traineeship?

Mijn periode als trainee begon op de Marketing- en Communicatieafdeling. Hier heb ik aan diverse projecten gewerkt, een aantal hoogtepunten hierin waren het opbouwen van een beurs voor een van onze klanten in Frankrijk en het organiseren van Footprint Friday sessies. In deze sessies gingen wij met onze kwekers in gesprek over verduurzaming in de sector en bespraken we welke goede voorbeelden hier al in zijn. Zo helpen we elkaar om verder te verduurzamen!

In mijn tweede periode als trainee heb ik in het ASH team gewerkt, de servicepartner voor onze klant IKEA. Hier had ik veel contact met kwekers en was ik verantwoordelijk voor het afroepen van orders richting onze kwekers. Daarnaast was compliance een belangrijk onderdeel van mijn functie in het team. Ook diverse inspiratiesessies over trends en het IKEA assortiment waren een leuk onderdeel van de functie.

Waar ben je het meest trots op?

Het meest trots ben ik op dat ik binnen het traineeship heel veel over mezelf geleerd heb. Zo heb ik nu een goed beeld heb van welke werkzaamheden ik echt energie krijg en heb ik ook een duidelijk idee waarin ik mezelf verder wil ontwikkelen. Het traineeship is een mooie kans om dit zowel op persoonlijk- als professioneel vlak te kunnen doen.

Hoe word je begeleid?

De begeleiding tijdens het traineeship is heel goed. Elke maand spreek ik mijn mentor en bespreken we mijn persoonlijke ontwikkeling. In het begin van het traineeship heb ik doelen opgesteld, elke maand evalueer ik met mijn mentor hoe dit gaat en waar ik verder aan kan werken. Daarnaast is er een hele open werksfeer bij Royal Lemkes. Iedereen staat open om je te helpen en je vragen te beantwoorden.

Welke opleidingen / trainingen heb je tijdens het traineeship gevolgd?

Royal Lemkes biedt heel veel cursussen en trainingen aan vanuit de Plantify Academy. Tijdens het traineeship heb ik hiervan verschillende gevolgd. Allereerst volg ik nu het Talent Development Programme. Daarnaast heb ik inzicht gekregen in mijn kleurenprofiel en heb ik pizza met covey gevolgd, deze trainingen helpen mij nu bij de samenwerking met collega’s en mijn persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast heb ik ook een plantencursus gevolgd.

Hoe is je contact met de andere trainees?

Het contact met de andere trainees is heel goed. We kunnen elkaar echt verder helpen en praten regelmatig bij. Zo weten we van elkaar waar we aan werken, waar we tegenaan lopen en kunnen we elkaar verder helpen. Daarnaast spreken we ook regelmatig af voor een gezellige borrel na het werk.

Nog tips voor recent afgestudeerden?

Volg je gevoel bij sollicitaties, zoals ik het heb ervaren merk je direct of je je op je plek voelt binnen een bedrijf. Kies waar jij blij van wordt, dat is het allerbelangrijkste! 

Hoe zie je de toekomst binnen Royal Lemkes? Wat zijn je ambities?

Bij Royal Lemkes ben ik nog lang niet uitgeleerd! Ik zie veel kansen en mogelijkheden bij Royal Lemkes op het gebied van (trade) marketing. Hierin zou ik mijn steentje verder bij willen dragen!

Zou je het traineeship aanbevelen?

Ik zou het traineeship zeker aanbevelen! Royal Lemkes is een mooi bedrijf waar je jezelf kunt ontwikkelen en jouw groei echt voorop staat!