18 mei  •

Megatrend 7: Climate Disruption

De verstoring van het klimaat en de oprukkende verstedelijking vragen om groene oplossingen. Niet alleen op het gebied van energie maar ook wat betreft de leefbaarheid in de stad. In 2017 zijn wereldwijd bijna vijf miljoen mensen overleden aan de gevolgen van luchtvervuiling. In de steden is het ‘Urban Heat Island effect’ (steden warmer snel op omdat er weinig groen is) de grote boosdoener*.

Oplossingen en maatregelen zoals groene gevels in hoogbouw, grasdaken, stadstuinen, het weren van auto’s uit de steden, zullen de inrichting en de architectuur van de stad de komende decennia ingrijpend veranderen. De stad zoals we hem nu kennen, zal niet meer bestaan en een compleet andere aanblik bieden. De stad van de toekomst zet in op leefbaarheid.

Botanical Inspiration
De kamerlinde, Sparmannia africana, komt net als zijn grote broer de lindeboom binnenshuis goed tot zijn recht. De een is favoriet als kamerplant en de ander kan gebruikt worden in meubelen en binnenhoutwerk. Samen met de Fatsia japonica – bekend om zijn luchtzuiverende vermogen – zorgt de kamerlinde in huis voor een oase van groene frisheid.

* State of Global Air van het Health Effects Institute en het Institute of Health Metrics