18 mei  •

Interview met Brad Parker over de functie van Transport Coördinator

Brad Parker is manager netwerkplanning en transport bij Royal Lemkes. De transportafdeling coördineert en analyseert alle transportbewegingen van kwekers naar Royal Lemkes en naar afleverpunten in 35 landen binnen Europa. Ter versterking van het team is hij op zoek naar een projectmanager transport.

Wat heb jij met planten?

Vroeger helemaal niets. Maar door mijn werk bij Royal Lemkes ben ik er anders naar gaan kijken. Een van onze doelstellingen dit jaar is extra focus op de kwaliteit van het transport. Het laden, de temperatuurcondities, dat moet allemaal ten goede komen aan de plant. Want dat komt uiteindelijk ook ten goede aan de klant. Ik weet nu dat het niet zomaar een product is. Planten leveren een bijdrage aan hoe mensen zich voelen. Ze zijn belangrijk voor ons en voor de wereld om ons heen.

En met transport?

Mijn vader had een transportbedrijf. Het is me dus met de paplepel ingegoten. Ook heb ik logistieke economie gestudeerd. Ik ben bij Royal Lemkes terechtgekomen door mijn Engelse transportverleden. Het bedrijf waar ik werkte verzorgde transporten in het verleden voor Royal Lemkes. Ik ben een keer op gesprek gekomen en toen werd me een baan aangeboden. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen.

Wat houdt de functie van transport coördinator in?

Je ondersteunt collega’s die in samenwerking met transporteurs de transportbehoefte invullen en uitvoeren. Je signaleert problemen in het transport en adviseert op intern en extern niveau. Verder stel je rapporten en beleidsplannen op en voer je tenders uit. Daarnaast werk je mee aan logistieke projecten.

Wat zoeken jullie in een kandidaat?

Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur richting logistiek, supplychain en economie. Het is belangrijk dat je je verhaal goed kunt overbrengen op de verschillende spelers. Je bent analytisch sterk en kan goed omgaan met tijdsdruk. Je hebt ervaring in de logistiek en kennis van de transportwet- en regelgeving binnen Europa, met name op het gebied van versproducten. Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels, Duits is een pre. Affiniteit met softwareoplossingen voor transport (TMS) en het implementeren daarvan is gewenst.

Wat maakt deze baan zo aantrekkelijk?

Royal Lemkes is een fantastische werkgever. We zijn marktleider in de plantensector. Een familiebedrijf, waar bijna iedereen elkaar kent. De organisatie is heel plat, dat maakt het een stuk makkelijker om plannen uit te voeren en stappen te maken. En wanneer je dingen wilt leren wordt dat gefaciliteerd. Groei, zowel persoonlijk als in je loopbaan, wordt gestimuleerd. Je krijgt alle ruimte.

Wat geeft Royal Lemkes je terug?

Een fulltime functie. Een fantastische werkomgeving met fijne collega’s. Waardering voor je vakmanschap en een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. En natuurlijk veel mogelijkheden om jezelf te ontplooien via onze Plantify Academy.

Wat wil je zeggen tegen mogelijke kandidaten?

Heb je iets met planten en hou je van een uitdaging? Aarzel dan niet en mail je motivatie en cv naar hr@royallemkes.nl. Eerst meer weten? Dan kun je mij bereiken op brad.parker@royallemkes.nl.

Bekijk hier de vacature.