18 mei  •

One Flora Group en Plantify Partners Europe (Royal Lemkes & Floréac) starten een planten fulfilment bedrijf 

One Flora Group (OFG) en Plantify Partners Europe (PPE), het moederbedrijf van Royal Lemkes en Floréac, hebben de intentie per 1 april 2023 gezamenlijk een planten fulfilment bedrijf te starten. De naam van de nieuwe organisatie is: Fulfilment Plants Europe (FPE). Met de oprichting van Fulfilment Plants Europe bundelen One Flora Group en Plantify Partners Europe hun expertise om als Europese fulfilment serviceprovider maximaal waarde toe te voegen aan hun klanten, leveranciers, webshops en marketplaces. Beide groepen beschikten al over e-fulfilment oplossingen met de bedrijven FNQ (One Flora Group) en Reguardz (Plantify Partners Europe). 

Potentie voor de gehele sierteeltsector 
One Flora Group en Plantify Partners Europe hebben een gemeenschappelijk ambitie: een succes maken van het online verpakken en verzenden van planten in Europa. Het online bestellen van planten wordt steeds meer omarmt door consumenten, maar voor webshops, retailers en marketplaces blijft het inkopen, verpakken en versturen van planten een uitdaging. Met Fulfilment Plants Europe worden de krachten gebundeld om de potentie van e-fulfilment en het online verkopen van planten voor kwekers, partners en klanten waar te gaan maken. Het doel is de meest efficiënte fulfilment partner te worden voor de sector. 

Schaalbare groei voor kwekers en klanten 
Fulfilment Plants Europe zet zich in om met een optimale logistieke keten de planten van hun kwekers, via hun fulfilment centrum en de verschillende aangesloten webshops, retailers en marketplaces bij consumenten in heel Europa te leveren. Fulfilment Plants Europe heeft de juiste fulfilment set-up voor een succesvol partnership en schaalbare groei met Europese dekking voor kwekers en alle type webshops, retailers en marketplaces. Deze partijen worden uitgenodigd om in gesprek te gaan over een potentiële samenwerking. Fulfilment Plants Europe is ervan overtuigd dat alleen door samenwerking het online verkopen van planten een succes kan worden. 

Note. Goedkeuring van starten FPE door OFG en PPE, ligt bij NMA