3 december  •

Nieuw initiatief “Plantify Partners Europe” brengt 2 gerenommeerde familiebedrijven – Floréac en Royal Lemkes – tot strategische samenwerking

3 december 2020

Twee vooraanstaande familiebedrijven, Floréac uit België en Royal Lemkes uit Nederland, handelsbedrijven in planten, zijn een strategische samenwerking gestart. Plantify Partners Europe (PPE) is hiervoor opgericht. Een netwerk van Europese familiehandelsbedrijven in planten dat duurzame schaalvoordelen en synergieën voor alle stakeholders beoogt. Beide bedrijven blijven onafhankelijk van elkaar opereren.

Europa is rijk aan lokale productiegebieden voor de handel en distributie van potplanten. PPE is ontstaan vanuit het geloof in een duurzaam handels- en logistiek netwerk van Europese spelers. Deze (duurzame) aanbouwgebieden worden via een optimale supplychain verbonden met afzetmarkten over heel Europa. Floréac en Royal Lemkes zijn twee gezonde familiebedrijven met beide een sterke eigen identiteit. Een belangrijke factor die heeft bijgedragen aan de samenwerking is de lange traditie die beide bedrijven hebben als belangrijke draaischijffunctie midden in hun productiegebied. Daarnaast zijn de bedrijven strategisch goed gelegen en hebben zij goed georganiseerde logistieke platformen.

“We geloven in de kracht van lokale familiebedrijven. Samen kunnen we een Europees netwerk vormen waarmee we de toonaangevende Europese retailers nog beter kunnen bedienen met de prachtige planten die in de diverse regio’s van Europa geteeld worden. Met Plantify Partners Europe willen we een netwerk van Europese handelsbedrijven uitbouwen, die hun eigen identiteit behouden en samenwerken waar mogelijk,” zegt Cees van der Meij – eigenaar en bestuurder van PPE en Royal Lemkes.

“Plantify Partners kijkt verder dan rendement alleen. Ja, we willen succesvol zijn. Ja, we willen groeien. Maar niet ten koste van. Daarom kiezen we voor duurzaam ondernemen met gespecialiseerde familieondernemingen die een krachtige plek innemen in hun lokale markt. We denken in generaties. Met oog voor mens en milieu. Dat maakt familiebedrijven bijzonder. En dat willen we graag zo houden”, aldus Werner Krott en Peter Van Hoye – familiale mede-eigenaars van Floréac.

De schaalgrootte die beide bedrijven door deze samenwerking genereren zal schaalvoordelen en synergieën brengen.“ Ik ben blij met Floréac een mooi zusterbedrijf te krijgen waarmee Royal Lemkes kan samenwerken om onze supplychain en het aanbod voor onze klanten verder te optimaliseren en samen te leren en te innoveren”, aldus Michiel de Haan – CEO van Royal Lemkes

Werner Krott en Peter Van Hoye namens Floré Groep/Floréac en Cees van der Meij en Michiel de Haan namens Royal Lemkes zullen zich richten op gezamenlijke strategische vraagstukken en synergieën.

Met Plantify Partners Europe is een Europees netwerk geboren van familiehandelsbedrijven in planten. PPE nodigt andere familiebedrijven aan om zich bij het netwerk aan te sluiten.
www.plantifypartnerseurope.eu