2 november  •

Interview met Jeannette Jongeleen

Jeannette Jongeleen, HR Manager

Onze HR Manager Jeannette Jongeleen werkt ruim 6 jaar bij Royal Lemkes en is verantwoordelijk voor strategische initiatieven en het ontwikkelen, borgen en implementeren van het HR-beleid. Om ook in de toekomst duurzaam te kunnen groeien, is zij op zoek naar een bevlogen collega die naast de advies- en begeleidende rol ook HR-projecten kan oppakken en succesvol kan uitvoeren.

Ben je een ervaren HR adviseur en wil je helpen het verschil te maken in onze groene wereld? Klik op deze link voor meer informatie en ontdek of deze gave functie dé uitdaging voor jou is.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Iedere dag is anders! Natuurlijk zijn er veel repeterende zaken zoals het bijwonen van vergaderingen, het organiseren van opleidingen, het invullen van vacatures en het adviseren van het management. Veel werkzaamheden komen vanuit de business. Op het moment dat een situatie zich voordoet waarbij HR betrokken moet zijn, bepaalt dat vaak op die dag de werkzaamheden. Daarnaast draaien we veel verschillende HR-projecten, implementeren we een nieuw systeem en  dragen we bij aan de ontwikkeling van onze collega’s.  

Welke eigenschappen vind je dat een goede HR Adviseur nodig heeft?

Je hebt een werk- en denkniveau dat overeenkomt met hbo+ en kunt goed met mensen omgaan. Je hebt van nature overtuigingskracht, empathie voor arbeidsverhoudingen en je kunt genuanceerd omgaan met de communicatie naar collega’s. Ook moet je effectieve trainingen kunnen ontwerpen. Je kunt tegen de wisselingen van projecten en springt bij waar jouw hulp op dat moment nodig.    

Wat maakt deze functie zo aantrekkelijk?

Als HR Adviseur heb je verschillende werkzaamheden. Zo kun je vandaag aan de slag gaan met een strategisch project en morgen met reguliere HR-werkzaamheden. Deze rol is dus heel uitdagend en divers. Ook vanuit Royal Lemkes wordt er flexibel gehandeld. Als  HR Adviseur krijg je de vrijheid in het organiseren van je eigen werk en werk je in een leuk team met 2 adviseurs en een HR medewerker.

Wat vind jij het leukste aan je werk?

Verbeterkansen zien en doorvoeren om de organisatie nog sterker te maken. Er wordt hier écht in mensen geïnvesteerd om ze te laten groeien, als mens en in hun carrière. Daarnaast merk je dat iedereen hier gelooft in de missie van Royal Lemkes om de wereld mooier en groener te maken met onze planten. De cultuur is informeel en nuchter, misschien dat we juist daardoor zo hard groeien. Wat ook nog leuk is om te vermelden: we mogen het keurmerk ‘Beste Werkgever’ voeren waarbij medewerkers ons een 8,5 geven voor medewerkersbetrokkenheid.

Heb je als HRM’er een groot aandeel in de groei van Royal Lemkes?

Wij geloven dat alle collega’s een belangrijk aandeel hebben in de groei van de organisatie. Binnen HR draagt ook iedereen op zijn eigen manier bijdrage aan de afdelingsambities en de bedrijfsambities. Er wordt continue gekeken naar verbeterinitiatieven op het gebied van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie en alle andere HR-onderwerpen die de organisatie verder kunnen helpen.

Wat is Royal Lemkes voor bedrijf?

Royal Lemkes is Europees marktleider in het leveren van planten aan grote, vooraanstaande retailers zoals IKEA, Jumbo, Praxis, OBI, B&Q, Jardiland, Truffaut, ALDI. Het gaat ons niet om maximalisatie van winst, maar om maximalisatie van impact. Natuurlijk hebben we een ‘minimal viable profit’ nodig maar ons streven is duurzame groei, van onze medewerkers en relaties. Als dat lukt, dan groeit de business vanzelf.

Wat wil je zeggen tegen mogelijke kandidaten?

Het lijkt mij heel leuk om met jouw inbreng verder gestalte te kunnen geven aan de HR-afdeling. Dus heb je een groen hart en wil je duurzaam groeien; niet twijfelen maar solliciteren op deze vacature! Stuur een mail met je motivatie en cv naar hr@royallemkes.nl en mijn collega’s nemen snel contact met je op. Voor vragen kun je bellen met mijn collega Annette Kelleter, HR adviseur, 06-57122065. Wie weet tot snel?