9 juli  •

Groen is meer dan mooi!

FASE 1 VERGROENING ANTONI VAN LEEUWENHOEK EEN FEIT !

Op vrijdag 5 juli hebben de Ronald Moerings Foundation en Royal Lemkes de eerste vergroeningsfase opgeleverd in de centrale hal en buitentuinen van het Antoni van Leeuwenhoek (AvL), hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut in Amsterdam. Dit symboliseert de start van onze meerjarige samenwerking na het ondertekenen van onze overeenkomst in mei dit jaar. Het vergroeningsproject belooft niet alleen een prachtige oase te creëren, maar ook hoop en vertrouwen te brengen aan degenen die het het meest nodig hebben.

Een prachtig groen mos kunstwerk van 3,5 x 2,5 meter is onthuld met daarin de contouren van Antoni van Leeuwenhoek. Daarnaast zijn er zeven prachtige plant dividers en meerdere zitmeubelen vergroend. De centrale hal wordt de komende tijd verder vergroend zodat er langzaam maar zeker een groene oase ontstaat waar patiënten en hun naasten, maar ook de vele medewerkers en onderzoekers tot rust kunnen komen.
De vergroening werd gerealiseerd met bijdragen van Ammerlaan The Green Innovator, VDE plant, Leaf, Nieuwkoop Europe, elho, Van der Salm en van der Knaap groep. Het mos kunstwerk werd mogelijk gemaakt door Moswens en Royal Lemkes.

Tijdens de onthulling werd een lezing gegeven door Inggé Syaranamual van Studio Syara. Haar bureau is gespecialiseerd in omgevingspsychologie in combinatie met interieur. Inggé benadrukte in haar lezing de kracht van planten in de zorgomgeving, onderschreven door tientallen wetenschappelijke onderzoeken1. Zo bieden planten voordelen in relatie tot het herstel en welbevinden van patiënten en bezoekers.
Ekko Vermeulen presenteerde de volgende vergroeningsfases en bedankte als voorzitter van de Ronald Moerings Foundation alle sponsoren. 

Sponsoren benodigd
Voor de volgende fases zijn wij naarstig op zoek naar sponsoren! Wil je ook meedoen aan dit initiatief en deel uitmaken van een community die samenwerkt aan een groenere en gezondere toekomst? Neem dan contact op met Royal Lemkes of de Ronald Moerings Foundation en vraag naar de mogelijkheden. Laten we als ketenpartners samenwerken aan een groenere en gezondere toekomst. 

De voortgang van de complete vergroening kan worden gevolgd via onze social media kanalen & website.  

Namens Royal Lemkes, Ronald Moerings Foundation en Antoni van Leeuwenhoek,
Huib Kranendonk, Ekko Vermeulen, Jacqueline Stouthard

1. De Groene Stad. (2023, November 17). De Groene Stad – De Groene Stad. https://degroenestad.nl/