3 september  •

Plantify Traineeship – Interview Corné

In 2019 startte Corné Smaal (links op de foto) met het Plantify Traineeship. In dit interview vertelt hij meer over zijn keuze voor dit traineeship, zijn ervaringen en zijn verwachtingen voor de komende periode.

Wat is jouw studieachtergrond?

Ik heb mijn bachelor Bedrijfskunde behaald op de Erasmus Universiteit. Daarna heb ik in twee jaar de masters Strategic Management en Management of Innovation behaald.

Waarom heb je voor een traineeship bij Royal Lemkes gekozen?

Allereerst was de veelzijdigheid van het traineeship een grote reden om bij Royal Lemkes te starten. Je bent enerzijds bezig met het leren kennen van de processen en afdelingen binnen het bedrijf. Daarnaast word je uitgedaagd om juist met een frisse blik naar deze processen te kijken. Je wordt aangemoedigd om als het ware als adviseur verbeteringen te introduceren en implementeren. Zo kan je de organisatie verder helpen, iets wat ik leuk vind om te doen!

Ten tweede, staat Royal Lemkes bekend als een persoonlijk bedrijf waar veel ruimte is voor ontwikkeling. Ik heb verschillende praktische cursussen gevolgd, maar ook een coachingstraject wat mij veel inzicht heeft gegeven. Die focus op persoonlijke ontwikkeling en de menselijke kant sprak mij erg aan binnen het traineeship van Royal Lemkes.

Hoe zag jouw traineeship eruit?

Mijn periode als trainee begon als customer service medewerker. Daar heb ik winkels te woord gestaan en geleerd waar klanten mee zitten en hoe ik hen kon helpen door in oplossingen te denken.

Daarna ben ik gestart bij het team dat werkt voor de klant IKEA. Hier had ik veel contact met de kwekers en was ik verantwoordelijk voor het afroepen van de orders. Uiteindelijk ben ik binnen dit team meer analyses gaan doen, om het proces te beheren als procesmanager. Ten slotte ben ik aan de slag gegaan bij de afdeling inkoop voor de daghandel. Daar werk ik nu nog steeds naar volle tevredenheid en coördineer ik ook verschillende projecten, zoals het introduceren van een nieuwe duurzame verpakking. Zo ben je én bezig met de dagelijkse business, maar ook bezig met projecten.

Nog tips voor recent afgestudeerden?

Het belangrijkste is dat je kiest voor een bedrijf en functie die past bij je karakter. Kies iets waar jij enthousiast van wordt en energie van krijgt. Daarnaast is het ook belangrijk leergierig en nieuwsgierig te zijn. Slurp nieuwe kennis op en wees ook eerlijk als je dingen anders ziet. Meestal staan mensen open voor feedback van een “nieuweling”. 

Welke tips heb je voor potentiële nieuwe trainees?

De tip die ik nieuwe trainees zou willen geven is het hebben van een open blik/houding. Allereerst, naar de mensen toe in het bedrijf, want daardoor bouw je belangrijke relaties op en komen nieuwe uitdagingen op je pad. En een open blik naar de huidige processen, hoe kunnen ze beter, en waarom doen we het zoals we het doen? Gun jezelf die open blik, hierdoor kun je elke dag weer leren.

Hoe zie je de toekomst binnen Royal Lemkes?

Op dit moment ben ik actief binnen het inkoopteam. Ik zie een hoop mooie kansen in projecten en zaken die nu vaak blijven liggen en ik kan oppakken en coördineren. Daarnaast hoop ik mij commercieel verder te ontwikkelen en zo m’n steentje bij te dragen aan de organisatie. Ten slotte lijkt het mij gaaf om ooit leiding te kunnen geven en een team naar een hoger plan te tillen.

Wil jij ook je ambities waarmaken als trainee bij Royal Lemkes? Neem dan contact op met de afdeling hr via hr@royallemkes.nl.