27 november  •

Megatrend 2 – Urbanisation

Momenteel woont ruim de helft van de wereldbevolking in verstedelijkt gebied. In 2050 zal het percentage ‘stadsbewoners’ zelfs de 70 procent aantikken. Door deze urbanisatie komt de leefbaarheid voor veel Europeanen in toenemende mate onder druk te staan. Het dichtbevolkte Nederland spant hierin de kroon.

Volgens de laatste normen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) staat een derde van de woningen in Nederland op een plek met te veel lawaai en licht. De hemel boven een stad is meer dan 500 keer feller verlicht dan een landelijke omgeving. Door de onophoudelijke stroom aan geluid en andere indrukken komen deze stedelingen nauwelijks meer tot rust. Het gebrek aan stilte, rust en ruimte trekt een flinke wissel op de kwaliteit van ons leven en op ons welbevinden.

Niet voor niets is de interesse in yoga, mindfulness en meditatie groot en kijkt niemand er nog van op als je zulke lessen volgt. Rustmomenten en ontspanning zoeken in jezelf zijn belangrijker dan ooit.

Botanische inspiratie

Eenvoud, overzicht en rust. Kies voor minimalistisch en soberheid, zoals de fluweelzachte Echeveria of een prachtige Anthurium.