13 november  •

Future Friday – Data

Onze groene wereld, de wereld van planten en bloemen, verandert continu. Dat maakt het steeds uitdagender om effectief in te spelen op de wensen en verwachtingen van consumenten. Zou het niet mooi zijn als we een glazen bol zouden hebben waarin we de toekomst kunnen zien? Om in één heldere blik te zien welke nieuwe ontwikkelingen eraan komen? We zouden kunnen zien welke trends doorzetten en welke kansen er liggen als het gaat om groen. Dat zou voor iedereen in onze sector – kwekers, veredelaars, retailers – een enorm verschil maken.

We hebben geen glazen bol, maar in plaats daarvan een beter alternatief: het Green Trend Report. In het Green Trend Report worden acht grote trends beschreven en nader uitgewerkt. Er is groeiende aandacht voor ambacht, verstedelijking, globalisering, aquacultuur, ruimtevaart, veroudering, klimaatverandering en verbondenheid. Deze trends komen niet uit de lucht vallen. Dit hangt samen met veranderingen in de maatschappij en de effecten hiervan op de mens. Voor een helder inzicht van het hoe en waarom van deze ontwikkelingen, heeft de afdeling data-analyse van Floramedia de belangrijkste groene trends gestaafd met eigen onderzoek, cijfers en andere data op een rijtje gezet.

Onze sector is relevanter dan ooit tevoren. Maar om relevant te blijven, moeten we bewust en creatief zijn. Samen kunnen we consumenten inspireren met innovatieve concepten, kleuren en trends. Volgende week lichten we de trend ‘Craft Economy’ uit en laten we zien hoe en welke planten hier een belangrijke rol in kunnen vervullen.  Houd onze volgende Future Friday post dus in de gaten!