4 juni  •

Royal Lemkes en Aldi doneren €50.000,- Euro aan de Zonnebloem

De Nationale Vereniging de Zonnebloem bestaat dit jaar zeventig jaar. Om de vereniging in dit feestelijke jaar een extra steun in de rug te geven, initiëren Royal Lemkes, ALDI en telersvereniging Sunsation de zonnebloemenactie bij de Nederlandse winkels van Aldi. Van elke verkochte plant gaat één euro naar de vrijwilligersorganisatie de Zonnebloem. De zonnebloemen in pot zijn te koop bij alle Nederlandse ALDI-winkels.

Al 70 jaar streeft Nationale Vereniging de Zonnebloem naar een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. De Zonnebloem verrijkt de levens van 113.000 mensen en maakt bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. Al deze activiteiten dragen bij aan het een beetje beter maken van de maatschappij.

Uitreiking cheque
Tijdens de feestelijke opening van ALDI Hoogland, hebben Jaco Blom (Royal Lemkes) en het team van ALDI Hoogland op vrijdag 7 juni een cheque ter waarde van 50.000 Euro overhandigd aan Marc Damen, directeur van de Nationale Vereniging de Zonnebloem.

Royal Lemkes heeft maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel staan. Wij willen, waar mogelijk, een bijdrage leveren aan een mooiere en groenere wereld. Door onze jarenlange samenwerking met Aldi hebben wij deze actie kunnen uitrollen. We zijn trots dat wij hiermee de Nationale Vereniging de Zonnebloem een extra steun in de rug kunnen geven. Want samen maken we het verschil.” Aldus Jaco Blom (Accountmanager ALDI, Royal Lemkes).

Zonnebloemactie ALDI
Op donderdag 6 juni is de actie van de zonnebloemen in pot van start gegaan (op=op). Van de opbrengst van elke verkochte plant gaat één euro naar de Nationale Vereniging de Zonnebloem.

De ‘Sunsation Sunflower’ heeft meerdere knoppen, waardoor de gehele zomer van vrolijke zonnetjes genoten kan worden. Deze zonnebloem is ideaal voor op het balkon of terras. Met meerdere zonnebloemen in een mooie mand is het een vrolijke eyecatcher. Op de website www.kwekerstrots.nl staan verzorgingstips om de plant mooi bloeiend te houden.