22 juni  •

Jaarverslag 2018

Het jaar 2018 begon voor Royal Lemkes fantastisch met het winnen van de prestigieuze Tuinbouw Ondernemersprijs, een extra stimulans om onszelf te blijven ontwikkelen. Daarom hebben we in 2018 volop geïnvesteerd in mens en organisatie. Dit met één doel, het realiseren van onze missie: duurzame groei van onze medewerkers, onze relaties, onze business en de wereld om ons heen. Met trots presenteren we hierbij ons jaarverslag van 2018.

Michiel de Haan, Managing Director Royal Lemkes: “We hebben in 2018 bijna 103 miljoen planten geleverd aan ruim 2.500 winkels in 34 landen, het duurzaam verhandeld product* laten stijgen naar 81 procent en een nieuwe klant mogen verwelkomen. We kijken dan ook terug op een boeiend jaar waarin verder is gewerkt aan een mooie toekomst gebaseerd op toonaangevende klanten, een bruisende organisatie en een forse dosis vakmanschap. We verwachten voor 2019 een lichte omzetstijging, maar we maken ons wel zorgen over kostenontwikkeling, zoals arbeid, transport, grondstoffen. Desondanks blijven we investeren in onze mensen, duurzaamheid en in ICT. Maar vooral in onze relaties. Want ons jaarthema is niet voor niets ‘Samen Groeien’.”

Green Sparkle
In 2018 is onze moederorganisatie Green Sparkle opgericht: een broedplaats voor duurzame ondernemers en creatieve geesten. Er vallen verschillende bedrijven onder Green Sparkle, verdeeld over drie poten: Horti Entrepreneurs, Social Entrepreneurs en Impact Entrepreneurs. Kijk voor meer informatie in ons jaarverslag of bezoek www.greensparkle.nl.

Klik hier voor het jaarverslag van 2018:
• Nederlands: https://onlinetouch.nl/royallemkes/jaarverslag-2018
• Engels: https://onlinetouch.nl/royallemkes/annual-report-2018
• Duits: https://onlinetouch.nl/royallemkes/geschaeftsbericht-2018
• Frans: https://onlinetouch.nl/royallemkes/rapport-dactivite-2018

*Duurzaam verhandeld product: Good Agricultural Practice (GAP)-gecertificeerd en zowel GAP als Global Social Compliance Programme (GSCP)-gecertificeerd in risicolanden.