11 juni  •

Duurzamere planten mede dankzij transport met LNG-Truck

Bleiswijk 26 juni 2019 – Royal Lemkes zet samen met haar logistieke partner uit Slovenië Sigr Bizjak een nieuwe stap in het zo duurzaam mogelijk vervoeren van haar planten naar haar Retailpartners. Sigr Bizjak heeft gekozen voor het aanschaffen van een Volvo LNG-truck: een duurzame oplossing om planten te vervoeren tegen een zo laag mogelijke CO2-footprint. Met deze zeer duurzame vrachtwagen, gebrand in de Royal Lemkes huisstijl, verwacht Sigr Bizjak de CO2-uitstoot voor Royal Lemkes te verlagen met minstens 28 ton op jaarbasis

LNG-truck milieuvriendelijk alternatief
LNG is ‘Liquefied Natural Gas’, oftewel vloeibaar aardgas. Sinds vorig jaar biedt Volvo Trucks het beste alternatief voor diesel: LNG-trucks. Deze truck stoot tot 20% minder CO2 uit, dat betekent een kleinere ecologische voetafdruk, zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit. Bovendien zijn de LNG-trucks zodanig ontwikkeld dat ze ook geschikt zijn voor het gebruik van bio-LNG. Wanneer in de toekomst bio-LNG op grotere schaal kan worden geproduceerd, kan de CO2-uitstoot van deze vrachtwagen tot 100% worden teruggedrongen.

Onze duurzame missie
Duurzaamheid is al jaren verankerd in de bedrijfsfilosofie van Royal Lemkes. “We willen de hele keten, van kweker tot consument, verduurzamen. Dat doen we door samen te werken, door alle partners met elkaar in contact te brengen en door kennis te delen”, vertelt Brad Parker, Manager Netwerkplanning en Transport bij Royal Lemkes. “In combinatie met nieuwe technieken en digitale oplossingen maken we de keten stapje voor stapje steeds efficiënter. De voordelen zijn enorm. Samen met onze partners slagen we er hierdoor steeds beter in de supply chain verder te optimaliseren: efficiënter, betrouwbaarder en duurzamer. Deze nieuwe LNG-truck van onze partner Sigr Bizjak is het rijdende bewijs”.

Klimaatneutrale toekomst
Ondanks dat planten de wereld mooier en groener maken, heeft de sierteeltsector op het gebied van duurzaamheid nog veel te doen. CO2-uitstoot, chemische middelen, plastic: het kan en moet beter. Royal Lemkes werkt daar hard aan. “We hebben maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn. Het is belangrijk dat we ketenpartners hebben die met ons meedenken richting een klimaatneutrale toekomst. Dit omvat zowel het duurzaam telen van planten, het productieproces, maar zeker ook het transport van onze planten naar klanten”, aldus Elise Wieringa, manager Duurzaamheid en Kwaliteit bij Royal Lemkes. “Alleen samen kunnen we impact maken”.